Hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerelemek felülvilágító kupolákhoz

 

A felülvilágító kupolák nem csak szellőztetésre szolgálnak, hanem a természetes szellőztetés és füstelvezetés szempontjából is fontos szerepük van. Kiegészítő vezérlőelemekkel felszerelve szinte bármelyik VELUX Commercial felülvilágító kupola gond nélkül használható ilyen célra. A VELUX Commercial hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerelemei hő- és füstelvezető készülékként, csak szellőztetőberendezésként vagy a kettő kombinációjaként kaphatók. Alkalmasak a különböző lábazatokon és kupolákon történő használatra, és választhatóan elektromos vagy pneumatikus úton működtethetők.


A VELUX Commercial felülvilágító kupolákhoz készült hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerelemeivel a kupolák természetesen úton működő hő- és füstelvezető készülékként bővíthetők, ily módon a legkülönbözőbb alkalmazási körülmények között is megvalósíthatók a DIN EN 12101-2 szerinti hatékony hő- és füstelvezetés. Tűz esetén a felülvilágító kupola automatikusan kinyílik, ezzel kiváló aerodinamikai füstelvezető felületet biztosítva.


A megfelelő kiegészítő készülékekkel felszerelve valamennyi természetes úton működő hő- és füstelvezető készülék a mindennapi szellőztetésre is használható. A felülvilágító kupola működtetése igény esetén elektromosan nyitómotorral vagy pneumatikus emelőhengerrel történik. A még nagyobb kényelem érdekében a vezérlések időkapcsoló órával, valamint szél- és esőérzékelő berendezéssel is összekapcsolhatók.


Szívesen adunk tanácsot az építési projekthez megfelelő, felülvilágító kupolákhoz való hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerelemek kiválasztásához.

Felülvilágító kupolákhoz való hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerelemek választéka

Hő- és füstelvezetés: pneumatikus


Hő- és füstelvezetés: elektromos