Pneumatikus hő- és füstelvezető készülékek sávos felülvilágítókhoz

 

A sávos felülvilágítókhoz készült, pneumatikus hő- és füstelvezető rendszerek tűz esetén garantálják a sávos felülvilágító nyílószárnyak biztos nyitását. Ezek a DIN EN 12101-2 szerint bevizsgált és tanúsított készülékek maximális (működési) biztonságot nyújtanak.


Tűz esetén nagy a hőfejlődés. A pneumatikus hő- és füstelvezető készülékek működése ezt a jelenséget használja ki. A magas hőmérséklet hatására összetörik a nyitókészüléken található üveg, ami kiszúrja a benne lévő CO2-patront. Ennek következtében a gáz a pneumatikus hengerbe áramlik, és automatikusan kinyitja a füstelvezetőt. Így hatékonyan elvezeti a veszélyes gázokat és a füstöt, aminek köszönhetően füstmentesek és járhatóak maradnak a menekülési és mentési útvonalak.

 


Ezzel hozzájárulnak az emberi élet és az anyagi értékek védelméhez, és a lehető legjobb feltételeket teremtik meg a mentők és a tűzoltók számára. Szakértőink szívesen nyújtanak felvilágosítást a különböző pneumatikus hő- és füstelvezető készülékek sávos felülvilágítókon való alkalmazási lehetőségeiről.

Sávos felülvilágítókhoz készült, pneumatikus hő- és füstelvezető készülékek választéka

VARIO-FIREJET® 165J


VARIO-FIREJET® 130J


VARIO-THERM DK 95°


VARIO-FIREJET® 65J