Leesés elleni biztosító rendszerek sávos felülvilágítókhoz

 

A tetőn végzett szerelési és karbantartási munkák nagyobb biztonságához a VELUX Commercial funkcionális, leesés elleni biztosító rendszereket kínál a sávos felülvilágítókhoz. A tetőn zajló forgalom állandó és kollektív védelmét szolgáló, sávos felülvilágítókhoz készült leesés elleni védelmek a német építőipari szakmai egyesület által bevizsgáltak, a GS-BAU-18 irányelv szerint tanúsítottak és megfelelnek a hatályban lévő szabványoknak és szabályoknak (pl. DIN 4426:2017-01, ASR A2.1 munkahelyi irányelv, DGUV 38. sz. előírás és DGUV 101-016 sz. szabály). A nem szerkezeti, leesésbiztos bevilágító elemek biztosítását a jogszabályok kötelezően előírják.


Ezeket a rendszereket a kiviteltől – a sávos felülvilágítóba vagy a nyílószárnyba történő beépítéstől – függően a sávos felülvilágító szerelésekor vagy utólagosan felszerelve kell alkalmazni. A sávos felülvilágító alá történő beépítéskor a háló részben már a szerkezetépítés szakaszában is eltávolítható.

 


Annak érdekében, hogy a leesés elleni biztosító rendszer ne csúfítsa el a sávos felülvilágító esztétikus megjelenését, rendszereink különösen vékony szerkezete változatlanul magas szintű védelmet képes nyújtani. Ennek köszönhetően szinte egyáltalán nem változik a fényhozam.

 


Egyes rendszerek nem csak a leesés, hanem egyúttal a jégeső, az ütés, a hő, sőt akár a betörés ellen is hatékony védelmet nyújtanak. A sávos felülvilágítókhoz készült leesés elleni biztosító rendszerek sok tekintetben igazi mindentudók.

 


Ha Ön már rendelkezik sávos felülvilágítóval a tetőn, akkor sincs semmi gond: a biztosító rendszerek rendszerint utólag, illetve felújítás keretében is felszerelhetők.

Sávos felülvilágítókhoz való leesés elleni biztosító rendszerek választéka

LB-DSL


VARIO-PROTECT


VARIO-PROTECT 120 VWS


VARIO-SAFEGUARD


LB-DDS