VELUX Commercial energiahatékony felülvilágító kupolák

A természetes bevilágító rendszereknek az alapfunkciók – úgymint bevilágítás, szellőztetés és hő- és füstelvezetés – mellett energiahatékonysági és gazdaságossági követelményeknek is meg kell felelniük.


A VELUX Commercial energiahatékony felülvilágító kupolák ideális megoldást jelentenek, ha plusz hőszigetelésre van szükség az ipari lapostetőn. Például minden gond nélkül teljesítik a 2014-ben érvénybe lépett magyar energiatakarékossági rendelet (20/2014. (III. 7.) BM rendelet) követelményeit, így nagyfokú energiatakarékossági potenciált nyújtanak. A vakításmentes megvilágításhoz opál üvegezésű, illetve átlátszó üvegezésű kivitelben kaphatók. Emellett az energiahatékony felülvilágító kupolákat fokozott hangszigetelés is jellemzi.


Megfelelő kiegészítő tartozékokkal kombinálva a felülvilágító kupolák különböző kényelmi funkciók ellátására – például friss levegő utánpótlásra vagy belső árnyékolásra – is alkalmassá tehetők. Még nagyobb kényelemről gondoskodik a vezeték nélküli távvezérlési lehetőséget kínáló SMARTCONTROL rendszervezérlésbe történő bekötés. A megelőző tűzvédelemhez a füstelvezetős kivitelre történő bővítés szintén gond nélkül lehetséges.


Egyébiránt: a TOP-90 íves felülvilágító kupola is energiahatékony változattá bővíthető utólag. Forduljon hozzánk bizalommal, ha tanácsra van szüksége.

Energiahatékony felülvilágító kupolák választéka

TOP-90 PLUS – háromrétegű felülvilágító kupola


TOP-90 comfort dome rooflight


TOP-90 comfort ROUND dome rooflight


TOP-90 comfort-S dome rooflight